Warmtepomp subsidie

Een warmtepomp subsidie. Een warmtepomp is een hele goede warmtebron. Doordat de pomp de warmte uit de aarde, lucht of water haalt, wordt je huis op een milieuvriendelijke manier verwarmt. Hierdoor kan het rendement oplopen tot soms wel meer dan 500%! In 2018 waren er al meer dan 220.000 huishoudens met een warmtepomp en dit groeit nog steeds erg hard. De pomp is tegenwoordig zo ver ontwikkeld dat het een goed alternatief is voor de HR-ketel, die in Nederland veel gebruikt wordt. Er zijn diverse soorten pompen.

Warmtepomp bij warmtepomp subsidie

Elke warmtepomp heeft een andere werking. De hybride pomp wordt het meest gebruikt.

  • Een hybride pomp werkt samen met een cv-ketel. Er is dus wel gas nodig maar veel minder dan wanneer je geen warmtepomp gebruikt. Er zijn 2 soorten hybride pompen: de waterpomp die in contact staat met de cv-ketel en een ge├»ntegreerde waterpomp. Bij beide kan de cv-ketel bijspringen wanneer de warmtepomp niet genoeg warmte kan produceren.
  • Lucht warmtepomp, haalt warmte uit de buitenlucht. Buiten staat dan een unit die de lucht opvangt, binnen hangt dan een unit die lijkt op een airco. Radiatoren zijn dus niet meer nodig.
  • Een All electric warmtepomp gebruikt geen gas. Je hebt dus ook geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig om je huis te verwarmen. Deze warmtepomp is het meest effectief als je zonnepanelen hebt en een zonneboiler.