Technologie in de woonkamer

De woonkamer is eigenlijk het hart van het huis. Het is de kamer waar je het meeste zult zijn. Je komt er samen met je gezin om ‘s avonds gezellig tv te kijken. Misschien ben je overdag in je eentje in de woonkamer aan het relaxen. De feestjes en verjaardagen worden altijd in de woonkamer gehouden, overige gasten worden in de woonkamer ontvangen. Kort samengevat, de woonkamer is het bruisende middelpunt van het huis. Het is dan ook belangrijk om de woonkamer goed in te richten.

Meubilair

Het belangrijkste meubelstuk in de woonkamer, is waarschijnlijk de bank. Hier draait eigenlijk de rest van de inrichting omheen. Dit komt mede doordat de bank het grootste meubelstuk is, maar ook omdat hij goed gepositioneerd moet zijn voor de tv. Vaak heb je voor de bank een lage tafel staan. Hier kun je de glazen van het drinken kwijt, of wat hapjes op neerzetten. Je kunt ook voor losse, kleine tafeltjes kiezen die je makkelijk kunt verplaatsen. Deze kun je dan naast je neerzetten wanneer je op de bank zit. Verder kun je ervoor kiezen om nog een grote, luie stoel naast de bank neer te zetten. Zulke grote, leren stoelen doen me altijd aan mijn opa denken. Hij ging dan als man van de familie in de grote stoel zitten, als een koning op zijn troon terwijl hij trots naar zijn familie kijkt. Verder heb je nog een meubelstuk nodig om de tv op te plaatsen. Dit zijn vaak langwerpige, lage tafels, in sommige gevallen met kastjes eronder. Je kunt er ook voor kiezen om een vitrinekast in de woonkamer neer te zetten, of een boekenkast.  

Sommige mensen hebben de woon- en eetkamer als een geheel. In dat geval zal er naast een kleine tafel voor de bank, ook een grote eettafel in de woon-/eetkamer staan. En bij die tafel horen natuurlijk ook stoelen.

Technologie

Tegenwoordig zijn er een aantal dingen die niet meer mogen ontbreken in een woonkamer. De tv is hiervan waarschijnlijk het belangrijkste. De jeugd van tegenwoordig zou niet weten wat hij of zij moet doen zonder een tv. Naast normale tv kijken, kun je ook allerlei applicaties op de tv aansluiten. Met een HDMI kabel kun je bijvoorbeeld je computer aan de tv koppelen. Of denk bijvoorbeeld aan alle spelcomputers die er tegenwoordig zijn. Andere technologie, is een geluidsinstallatie. Hoewel je natuurlijk gewoon je telefoon en een speaker kunt gebruiken, kun je ook de geluidsinstallatie laten inbouwen. Het systeem kun je dan aan een app op je telefoon verbinden. Zo kun je van overal in het huis de muziek veranderen.