Drone technieken

Om de beste beelden te kunnen bemachtigen met een drone zijn er een aantal technieken die handig zijn om te leren, hierin kun je het meeste uit je drone halen. Wat voor onderdelen zijn er allemaal waar er een verbetering in kan worden gedaan als drone enthousiast.

Instellingen

Ook met een drone is het belangrijk om naar instellingen te kijken net zoals ieder elke camera, welk resultaat je wilt behalen moet je in overweging nemen. Welke ISO waarde je kiest in plaats van te gaan voor een automatische ISO waarde kan al heel veel verschil maken in het resultaat. Witbalans of contrast waarde zijn allemaal factoren die kunnen zorgen dat het juiste beeld het juiste magische gevoel overbrengt.

Timing

Het is wel bekent onder de fotograven en film mensen onder ons dat het gouden uurtje ontzettend mooie en gave beelden oplevert maak hier dan ook gebruik van. Timing kan ook betekenen dat je seizoenen uitkiest voor bepaalde locaties, de alpen zijn bijvoorbeeld magisch in de winter en in de zomer.

Hoogte

Het idee om met je drone hoge shots te maken is iets wat super vet is maar eigenlijk iets is wat iedereen wel doet. Juist er voor te kiezen je drone relatief laag te laten vliegen zal dat wauw effect bereiken. Het hoge perspectief en het lage perspectief af te wisselen kan ook nog door gebruik te maken van een op afstand bestuurbare RC truck, zo kunnen de verschillende manieren van filmen en perspectieven een ontzettend gaaf resultaat weergeven.

Camera richting

Samen met al deze dingen is het letten op en afwisselen van de camera richting iets wat juist dat extra iets gaat geven aan de beelden die je maakt met je drone. Niet perse de beweging van de drone maar de beweging van de camera terwijl de drone manoeuvres doet kan iedere kijker laten geloven dat hij/zij naar een professionele camera man zit te kijken.