Hoe kies je het juiste horloge?

Voor veel mensen is een horloge een onmisbaar item. Het is niet alleen super handig om de tijd in de gaten te houden, maar het voegt ook iets extra’s toe aan je outfit. Maar er zijn zoveel horloges tegenwoordig waar je uit kunt kiezen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe weet je nu of je het juiste horloge hebt gekozen en waar moet je precies op letten? Wij geven je hiervoor graag een aantal tips!

Grootte horloge

Bij het kiezen van een horloge die perfect bij jou past, is het goed om na te denken over de grootte van het horloge. Hiermee bedoelen we de diameter van het uurwerk. Wil je bijvoorbeeld een opvallend horloge? Dan kun je kiezen voor een wat groter uurwerk. Wil je een minimalistisch en klassiek horloge? Dan is een klein klokje weer wat meer geschikt. Voor een dunne pols is een horlogekast van 36 tot 38 mm aan te raden. Een middenmaat heeft een horlogekast van 40 tot 45 mm. Een groot model heeft weer een horlogekast van 46 mm of meer.

Bandje

Ook het bandje van het horloge is een ding om goed over na te denken. Hou je bijvoorbeeld van een schakelband? Of toch liever een leren bandje, zoals bij Cluse? Hiernaast heb je ook bandjes van canvas en siliconen. Dit is volledig afhankelijk van jouw wensen. De schakelband wordt gezien als een klassieke band die jarenlang mee zal gaan. Ook leren bandjes zijn tijdloos en zul je binnenkort niet zien verdwijnen. Bandjes van siliconen daarentegen zijn weer kenmerken van de laatste jaren en vormen momenteel een trend. Als je er niet helemaal zeker van bent, kun je ook kiezen voor een horloge waarvan je bandjes kunt wisselen. Zo kun je hetzelfde klokje dragen met meerdere stijlen bandjes.