Films streamen vanaf uw iPad Air

De iPad is een geweldig apparaat voor het bekijken van films en lange speelfilms, maar wat als u geen digitale media wilt kopen of een maandelijks abonnement wilt betalen voor Netflix of Videoland?

Gratis streaming diensten

Veel streamingdiensten werken legaal in de App Store. Over het algemeen bieden ze een paar oudere klassiekers, samen met een paar advertenties – je krijgt niet de nieuwste blockbusters. We raden de volgende apps aan om gratis films op je iPad te bekijken:

  • Popcornflix : dit is een geweldige app om mee te beginnen en biedt veel gratis films. Ze zijn meestal van het type gemaakt voor tv, maar er zijn enkele klassiekers zoals Austin Powers. Het toont advertenties tussen films.
  • BBC iPlayer : vergeet niet om BBC iPlayer te controleren op films. Tik op Menu en selecteer vervolgens Films uit de categorie├źn.
  • Crackle : dit heeft een geweldig scala aan films – niet de nieuwste hits, maar veel grote hitters, zoals Fear en Loathing in Las Vegas en American Graffiti. Helaas is de app niet beschikbaar in de App Store, maar als je een Amerikaans App Store-account hebt, kun je een VPN gebruiken om het in Nederland te laten werken.

Gratis films kijken via YouTube

YouTube is in dit opzicht een enorm onderschatte service; veel mensen realiseren zich niet dat er een groot aantal speelfilms op de service staan. Mensen met geregistreerde accounts kunnen films langer dan 15 minuten uploaden en YouTube streamt tot 11 uur video vanuit een enkel bestand. Online series kijken is bij YouTube helaas niet mogelijk.

De uitdaging bij het bekijken van films op YouTube is het vinden van fatsoenlijke films tussen alle ruis van korte videoclips. Ook uploaden sommige mensen video’s waarvoor ze geen rechten hebben – de nieuwste films worden meestal binnen een paar dagen verwijderd.

Als je een film wilt kijken, open YouTube en zoek ernaar – je zult verrast zijn hoe vaak je vindt wat je zoekt.