De frustratie van niet werkende elektronica

We kennen het allemaal wel: je hebt een nieuwe iPad, computer of laptop gekocht en je kunt niet wachten om je nieuwe hardware uit te proberen. Want wat is er nou leuker dan het installeren van een nieuwe computer, printer of het toevoegen van een nieuw beeldscherm. Na het trekken en wegwerken van wat kabels ben je er klaar voor. Je start je nieuwe computer op of koppelt je nieuwe Ipad met de cloud-omgeving. Na het installeren van alle software en games ben je stomverbaasd. Je lievelingsgame kan met je nieuwe computer nog steeds niet op Full HD worden gespeeld. 

Wat we zojuist hebben gelezen is helaas een situatie die vaak voorkomt. Vaak wordt er door zaken de juiste computer verkocht die niet voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker. Ga je een computer kopen. Dan is het altijd verstandig om dit bij een ICT-Expert te doen die echt verstand heeft van zaken. Deze vaklieden vragen op de juiste manier uit wat je allemaal met de computer wilt gaan doen en kiezen op basis van die informatie de beste computer voor je uit. 

Computermonteur aan huis

Wat we ook vaak zien is dat het installeren en aansluiten van de hardware en drivers niet helemaal volgens het boekje gaat. Je nieuw gekochte computer verliest hierdoor direct een groot deel van zijn vermogen. Erg zonde natuurlijk. Ook worden er vaak de verkeerde programma’s (ofwel virussen) geïnstalleerd waardoor de computer ook langzaam wordt. Als je zelf niet handig bent met laptops of computers dan raden wij je altijd aan om een computermonteur aan huis te boeken. Bij veel computerwinkels is het mogelijk om de computer thuis helemaal te laten installeren. De monteur zorgt ervoor dat:

  • De printer werkt
  • De wifi goed is verbonden
  • De nieuwe laptop of computer wordt gekoppeld aan het thuisnetwerk
  • Dat de automatische back-up weer wordt ingesteld
  • Alles werkt zoals het zou moeten werken

Twijfel dus niet om pc hulp aan huis te vragen als u zelf niet zo handig bent in allerlei technische zaken. Zelf woon ik in Almelo en heb ik een bedrijf op de woonboulevard mij laten helpen met het instellen en plaatsen van mijn nieuwe computer.