Vareza.nl, meer inzicht met een wireless site survey

Vareza.nlHeb jij inzicht in de bereikbaarheid en mogelijke storende signalen en materialen die zich in en rondom jouw pand kunnen bevinden? Wanneer er sprake is van storende factoren kan het wifi signaal niet optimaal zijn. En er is niets storender dan een slechte internet verbinding. Grote kans dat klanten en medewerkers gaan klagen. Met de wireless site survey van Vareza.nl krijg je inzicht in storende factoren en weet je wat je moet doen om een slechte wifi verbinding te voorkomen.

Tegenwoordig maken steeds meer apparaten gebruik van wifi, denk hierbij onder andere aan tablets, mobiele telefoons en laptops. Dit moet een netwerkverbinding aan kunnen. Wil jij zeker weten dat jij een passende netwerkverbinding hebt? Dan kun je dit laten testen door Vareza.nl

Waarom een wireless site survey uit laten voeren?

Wanneer je er voor kiest een wireless site survey uit te laten voeren, voorkom je dubbel werk. Wanneer je er na de installatie achter komt dat het netwerk niet optimaal functioneert, is dit erg zuur. De kans is groot dat je extra accespoints moet kopen en alles opnieuw moet installereren. Met een wireless site survey krijg je uitgebreid advies over de juiste RF configuratie en hardware. Zo weet je direct wat je moet doen om een maximale dekking te krijgen.

Oorzaken van wifi problemen

Er zijn een aantal oorzaken die wifi problemen veroorzaken. De volgend oorzaken komen het meeste voor:

– Een zwak signaal als gevolg van een verkeerde plaatsing;
– Een lage snelheid als gevolg van stoorbronnen;
– Dode hoeken als gevolg van verkeerde plaatsing.

Inzicht in jouw internetverbinding

Twijfel je of jouw internetverbinding optimaal is en wil jij weten wat je kunt doen om een goede internetverbinding te krijgen? Laat dan een wireless site survey uitvoeren door Vareza.nl. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent. Door middel van een uitgebreide analyse en reportage krijg je inzicht in jouw internetverbinding.

Vareza.nl