Hoe verleng je de levensduur van je favoriete gadgets?

Tegenwoordig draagt bijna iedereen op z’n minst 1 gadget bij zich. Met gadget bedoel ik een smartphone, smartwatch, laptop, tablet, of ander draagbaar apparatuur. Het kan zelfs een handheld gaming apparaat zijn. Wanneer je een gadget hebt ben je hier vaak zuinig op, het zijn vaak niet de goedkoopste spullen. Verder wil je graag dat het altijd lekker soepel werkt, zodat je optimaal van je gadget kan gebruik maken. Daarnaast wil je het liefst dat je mobiele apparaat lang meegaat. In deze blog geef ik een aantal tips om de levensduur van je favoriete gadget te verlengen.

Bescherming regelen

Je kan nog zo voorzichtig zijn op je favoriete apparaat, toch kan het gebeuren dat er iets kapot gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze. Voor je het weet zit er een barst in je laptop en moet je het macbook scherm vervangen. Of je iPhone heeft waterschade en de batterij moet vervangen worden.

Om ervoor te zorgen dat je gadget langer meegaat raad ik aan om bescherming aan te schaffen. Met bescherming bedoel ik een telefoonhoesje voor je smartphone of een beschermende laag voor je laptop. Tegenwoordig kun je de sterkste beschermende materialen kopen. Zo zorg je ervoor dat je handheld apparaat het lang volhoudt!

Schoon houden

Naast het aanschaffen van bescherming is het ook goed om te kijken naar de hygiëne van het apparaat. Of het nu om je smartphone, smartwatch, tablet of laptop gaat, je raakt het constant aan. Zeker nadat je iets vettigs hebt gegeten laat je vette vingers achter. Het gebeurd dus vrij snel dat je gadget vuil verzameld. Naast vettigheid en vuiligheid verzameld je apparaat ook snel stof. Als alle vuiligheid, vettigheid en stoffigheid opstapelt kan het ook in de binnenkant van het apparaat gaat zitten.

Wanneer dit gebeurd heb je kans dat je apparaat slechter gaat presteren. Bij een iPhone bijvoorbeeld, gaat stof gauw opstapelen in de opening voor de oplaadkabel. Je zal snel merken dat als dat gebeurd, de batterij van je telefoon sneller leeg gaat dan je zou willen. Zorg er dus voor dat je jouw gadget goed schoonhoudt. Het schoonhouden van je apparaat draagt wel degelijk bij aan het verlengen van de levensduur van je gadget.

Voorzichtig zijn

Je kunt je gadget nog zo goed beschermen en schoonhouden maar het belangrijkste wat je kunt doen om de levensduur van je apparaat te verlengen is voorzichtig zijn. Het is je favoriete gadget, je gebruikt hem veel dus zorg ervoor dat je deze niet laat vallen. Leg je telefoon niet naast een glas water of boven de wc. Op deze manier kun jij extra lang genieten van je favoriete apparaat!