Een festival organiseren, wat komt daarbij kijken?

Wanneer je graag eens een festival zou organiseren is het belangrijk dat je weet wat daar allemaal bij komt kijken. Je kunt namelijk niet zomaar een podium bouwen en wat artiesten neerzetten! Bekijk hieronder waar je allemaal rekening mee moet houden, zodat je weet waar je aan begint.

Vergunning

Het begint allemaal met een vergunning, want zonder deze is jouw festival illegaal en wordt het een kortstondig avontuur!

Veiligheid en voorzieningen

Het hekwerk, personeel, de inrichting van je festival en alle andere grote voorzieningen die je neer gaat zetten gaan hand in hand met de veiligheid. Je zult moeten aantonen dat je hier goed over hebt nagedacht, alleen al om de bovengenoemde vergunning te krijgen.

Een leuk thema en toffe acts

Dit kan natuurlijk van alles zijn, van plaatselijke bandjes tot wereldsterren, maar het is wel aan te raden om ook hier vooraf al over na te denken. Zo weet je waar je naartoe werkt en kun je vanaf het begin al uitleggen waarom mensen naar jouw festival moeten komen!

Klein maar fijn

Er zijn ook allerlei kleine doch zeer belangrijke dingen die je zult moeten regelen. Denk aan festivalbandjes bedrukken, een betalingssysteem met muntjes en glazen voor de barretjes en de sanitaire voorzieningen op je festival! 

Vraag hulp

Er komen naast de voorgenoemde dingen nog veel meer zaken op je af, dus vraag hulp van experts! Bijvoorbeeld iemand die zelf al eens een festival heeft georganiseerd of iemand die jou in contact kan brengen met experts op de verschillende vlakken van festival organisatie.

Aan de slag

Ook al moet je heel veel regelen, een eigen festival organiseren is ook ontzettend leuk en leerzaam. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Ga dus lekker aan de slag! Heel veel succes toegewenst bij het organiseren van je festival!